Головна » Статті » Конференція_2016_12_8-9 » Секція_4_Технічні науки |
Лаленко Таміла слухач магістратури Науковий керівник: к.т.н., доцент Кузьмін О.В. Національний університет харчових технологій м. Київ
НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ОПАЛЕННЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА
На сьогоднішній день у закладах ресторанного господарства затребувані нові технології для опалювання торгових зал та виробничих приміщень. Пов'язано це з тим, що власники безпосередньо зацікавлені у раціональному використанні ресурсів, споживаних теплогенераторами, при цьому економія на енергоносіях є неодмінною умовою скорочення витрат на опалення. Окрім цього в Україні все більше набирає актуальність опалення відкритих майданчиків закладів ресторанного господарства. Одним з найбільш ефективним методів вуличного опалення є інфрачервоне (ІЧ) опалення, яке забезпечує комфортні мікрокліматичні умови перебування людини. ІЧ-обігрівач випромінює світлові хвилі у ІЧ-діапазоні, які передають променисту теплоту без «посередника» (повітря), тому процес нагрівання відбувається швидко і без втрат. Основні переваги. З точки зору економії витраченої енергії ІЧ-обігрівач є одним з найбільш вигідних. ККД досягає 95 %, що разом з швидким нагріванням приміщення істотно оптимізує витрати. При роботі ІЧ-обігрівачів не виділяються токсини, тому його можна вважати абсолютно безпечним. Основні недоліки. Висока ціна обладнання. Висновок. Для закладів ресторанного господарства доцільним є використання ІЧ-опалення приміщень, яке є досить зручним у використанні та дає можливість використовувати як у відкритих приміщеннях, так і закритих. Процес нагрівання відбувається швидко і без втрат, що цілком зменшує економічні витрати. | |
Категорія: Секція_4_Технічні науки | Додав: Admin (07.12.2016) | |
Переглядів: 253 |
Всього коментарів: 0 | |