Головна » Статті » Конференція_2016_03_24-25 » Секція_2_Технології_і_природа

ВПРОВАДЖЕННЯ РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ В ТУРИСТИЧНІЙ СФЕРІ

Хосні Людмила

студентка

Науковий керівник: к.т.н. Кузьмін О.В.

Національний університет харчових технологій

м. Київ

 

ВПРОВАДЖЕННЯ РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ В ТУРИСТИЧНІЙ СФЕРІ

 

Ресурсозбереження є одним з пріоритетних завдань в туристичній сфері, за рахунок того що в світі відбувається поступове виснаження ресурсів, зростає вартість їх видобутку, що також пов’язано з глобальними екологічними проблемами. Ресурсозбереження передбачає ефективне використання ресурсів за рахунок застосування інноваційних рішень, здійсненних технічно, які обґрунтовано економічно та прийнятні з екологічної та соціальної точок зору.

Ресурсозберігаючі технології, що впроваджуються в туристичній сфері, приносять велику користь: з екологічної точки зору зменшується негативний впливу на довкілля; з економічної – зменшуються витрати на забезпечення діяльності готелю; з соціальної – створюються більш комфортні умови для гостей; підвищується рівень екологічної культури і соціальної відповідальності.

Відходи, які утворюються на підприємствах туристичної сфери, мають величезний вплив на навколишнє середовище, при цьому від них неможливо просто позбавитись, а лише можна зменшити екологічне навантаження, скоротивши обсяги вироблення відходів. Тому на сьогодні є дуже актуальними питання збору та утилізації відходів.

Наприкінці можна зробити висновок, що інноваційні технології дозволяють робити ресурсозбереження, суттєво не відмовляючись від звичного комфорту. Економити можна інвестуючи в технічні засоби, які сприяють зменшенню витрат води, теплової енергії та ін. При тому що подібні інвестиції швидко окупаються.

Категорія: Секція_2_Технології_і_природа | Додав: Admin (24.03.2016)
Переглядів: 228
Всього коментарів: 0