Головна » Статті » Конференція_2016_03_24-25 » Секція_2_Технології_і_природа |
Хосні Людмила студентка Науковий керівник: к.т.н. Кузьмін О.В. Національний університет харчових технологій м. Київ
ВПРОВАДЖЕННЯ РЕСУРСОЗБЕРЕЖЕННЯ В ТУРИСТИЧНІЙ СФЕРІ
Ресурсозбереження є одним з пріоритетних завдань в туристичній сфері, за рахунок того що в світі відбувається поступове виснаження ресурсів, зростає вартість їх видобутку, що також пов’язано з глобальними екологічними проблемами. Ресурсозбереження передбачає ефективне використання ресурсів за рахунок застосування інноваційних рішень, здійсненних технічно, які обґрунтовано економічно та прийнятні з екологічної та соціальної точок зору. Ресурсозберігаючі технології, що впроваджуються в туристичній сфері, приносять велику користь: з екологічної точки зору зменшується негативний впливу на довкілля; з економічної – зменшуються витрати на забезпечення діяльності готелю; з соціальної – створюються більш комфортні умови для гостей; підвищується рівень екологічної культури і соціальної відповідальності. Відходи, які утворюються на підприємствах туристичної сфери, мають величезний вплив на навколишнє середовище, при цьому від них неможливо просто позбавитись, а лише можна зменшити екологічне навантаження, скоротивши обсяги вироблення відходів. Тому на сьогодні є дуже актуальними питання збору та утилізації відходів. Наприкінці можна зробити висновок, що інноваційні технології дозволяють робити ресурсозбереження, суттєво не відмовляючись від звичного комфорту. Економити можна інвестуючи в технічні засоби, які сприяють зменшенню витрат води, теплової енергії та ін. При тому що подібні інвестиції швидко окупаються. | |
Категорія: Секція_2_Технології_і_природа | Додав: Admin (24.03.2016) | |
Переглядів: 319 |
Всього коментарів: 0 | |