Головна » Статті » Конференція_2016_03_24-25 » Секція_2_Технології_і_природа

ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Стельмах Валерія

студенка

Науковий керівник: к.т.н. Захарченко Т.М.

к.т.н. Сидорченко О.І.

Національний університет харчових технологій

м. Київ

 

ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

 

Інноваційні технології на даний час радикально нові чи вдосконалені технології, які істотно поліпшують умови виробництва або самі є товаром, зазвичай мають знижену капіталомісткість, характеризуються більшою екологічністю й меншими енергопотребами.

   Технології в галузі гостинності розвиваються стрімко. Це пов’язано з тим, що перед готельними підприємствами стоять такі основні завдання: отримати більше клієнтів, зробити їх постійними відвідувачами, надання універсальних послуг. Здійснити ці завдання без інноваційних рішень неможливо, що потребує від готелів модернізації в технологіях, заощадження часу, грошей та енергії. Тому шлях до інноваційних технологій у готелі полягає в заощадженні природної енергії та впровадження екоінноваційного рішення.

Запропоновано використати "Нано-губку" в якості засобу для прибирання готелю, яка здатна поглинати забруднюючі речовини у 180 разів більше власної маси. Виготовлена така губка з гідрофобних вуглецевих нанотрубок, практично доведено, що губка здатна поглинати органічні забруднюючі речовини (жир, розчинники і т.д) з поверхні різних предметів побуту та водних об'єктів, прибирає сліди від маркера, фломастера, ручки, вапняний наліт, жовтий наліт в холодильнику, очистить металічну поверхню до стану нової,  акрил,  чайного нальоту і багато іншого.

 Цікаво, що абсорбенти на основі целюлози і поліпропілену, які застосовуються в даний час для ліквідації брудних розливів чи бруду, здатні поглинати забруднюючі речовини тільки в 20 разів більше власної маси. Перевагою такої губки є її багатофункціональність у використанні під час прибирання різних поверхонь, збереження коштів які витрачаються на багато інших засобів. В готелях використовують багато засобів, які є насправді є шкідливими для організму людей, тому потрібно звернути на це особливу увагу. Губка виготовлена з екологічного матеріалу який не завдасть шкоди працівникам  та навколишньому середовищу.

Така ″Нано-губка″ дасть змогу добре очистити куточки готелю не завдаючи шкоди організму людей. А також вона може стати ходовим товаром, який має багатофункціональні властивості, за словами Anyuan Cao, професора Пекінського університету, вони також можуть бути використані "як фільтри, мембрани або абсорбенти для видалення бактерій або забруднюючих речовин з рідин та газів. Вони також можуть бути використані як шумоізоляція будинків, або як основа теплоізоляційного одягу".

   Такий інноваційний підхід щодо використання нано-губки в готельному бізнесі може зводитися до використання не лише прогресивних послуг, але і цілого комплексу нововведень, що залучають усі сфери в області управління (управління якістю, персоналом і так далі). При цьому найбільш ефективною інноваційна політика підприємства буде у разі одночасного впровадження різних типів інновацій тобто використання Нано-губки як засобу для прибирання, та для шумоізоляції будівлі готелю.

 

Література

1. Ілляшенко С.М. Інноваційний менеджмент: [підручник] / С.М. Ілляшенко. – Суми: Університетська книга, 2010. – 334 с.

2. Пархоменко Е.Л. Качество инновационного продукта: монография / Пархоменко Е.Л., Герасимов Б.И., Пархоменко Л.В.; под ред. Б.И. Герасимова. Тамбов : Изд-во Тамб. гос. техн. ун-та, 2005. – 116 с.

3.  http://www.eco-live.com.ua

Категорія: Секція_2_Технології_і_природа | Додав: Admin (24.03.2016)
Переглядів: 2641
Всього коментарів: 0