Головна » Статті » Конференція_2016_03_24-25 » Секція_2_Технології_і_природа

ЕКОЛОГІЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

Мамон Богдан

студент

Науковий керівник: к.т.н. Кузьмін О.В.

Національний університет харчових технологій

м. Київ

 

ЕКОЛОГІЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

 

На сьогоднішній день кожен готель самостійно обирає методи господарювання, тим самим здійснюючи певний вплив на навколишнє середовище. Впровадження екологічної політики в готельної індустрії сприяє, перш за все, реалізації соціальних цілей, а вже потім – є інструментом підвищення рентабельності та конкурентоспроможності.

При впровадженні концепції «екологічного готелю» підприємствами готельного господарства залучаються сучасні досягнення науки та техніки, серед яких можна виділити: встановлення термостатів для регулювання температури повітря в приміщеннях; заміна конфорок теплового обладнання для економії енергії; встановлення економічних душових кабінок; заміна системи освітлення на енергозбережні елементи; встановлення датчиків освітлення у номерах.

Окрім цього відбувається залучення сучасних екологічних продуктів: засобів гігієни, упаковка яких швидко розкладається при утилізації; хімічно безпечних миючих засобів; серветок і рушників, що не потребують прання, а підлягають повторної переробці; бамбукових лотків і кошиків для сміття; карток-ключів, посуду і приборів, які можуть використовуватись після вторинної переробки; гіпоалергенних подушок, виготовлених із переробленого льону та ін.

Можна зробити певний висновок, що екологічні тенденції в діяльності підприємств готельного господарства здатні покращувати стан природного середовища, виховувати в суспільстві екологічну свідомість та відповідальність.

Категорія: Секція_2_Технології_і_природа | Додав: Admin (24.03.2016)
Переглядів: 231
Всього коментарів: 0